fredag, maj 01, 2009

29-30 april i San Diego

Onsdag 29 april
Onsdagen spenderades i La Jolla Downtown. Där var det fint, en finare del av San Diego. Vädret visade sig från sin bästa sida, varmt och soligt=). Vi gick längs stranden, på klippor och det var stora vågor som slog upp mot klipporna, coolt! Det är så häftigt att se när vågorna slår mot klipporna. Vi såg en massa sälar som låg och solade på stranden, bebis sälar och gamla sälar. Vidare såg jag en massa jordekorrar, I love them! Det är så gulliga och roliga. Så ja, det råkade bli en hel del på jordekorrar och sälar;). Sedan gick vi till ett cafe och fikade lite för att få lite energi att gå och kolla i affärer som fanns där i La Jolla. Det var många exklusiva affärer och några konstgallerior med dyra men fina tavlor. Efter en dag i La Jolla tog vi bussen tillbaka till där vi bor, ungefär en halvtimme från La Jolla.
Kvällen ägnades åt att se film, Bolt. Bra film. Vart ännu en lugn hemmakväll alltså, skönt. Vi har fullt upp på dagarna. Det är så härligt härnere, så mycke att upptäcka=). Vi mår fortfarande alldeles utmärkt, inga tendenser till att bli sjuk här inte. Lite löpturer har hunnits med också, köpte mig ett par nya springskor här, billigt!, så nu har jag invigt dem, vi springer ungefär varannan dag härnere.

Torsdag 30 april
Valborgsmässoafton var det i Sverige igår eller ja i torsdags,sista april.:). Här firas inte Valborg. Utan här är det bara som vilken dag som helst. Jag, Fredrik och hans syster åkte ut till ett ställe som hette Palomar Observatory, observatoriet var gigantiskt. En stor vit boll såg det ut som. Vägen dit var bara rakt uppför på slingervägar längs bergen, slog lock i öronen ett antal ggr. Vi var upp på 5500 fot, fast det var inte så väldans bra utsikt däruppe, men luften kändes annorlunda. Efter vi kollat på observatoriet bestämde vi oss för att gå på hajk, vi hittade en liten väg där vi började gå, men det var inte så fin natur eftersom det hade brunnit där. Det vart att vi gick på vägen istället vid en camping som verkligen var mitt ute i skogen. Det var härligt, lugnt och fridfullt.
På kvällen gjorde vi inte så mycket heller, kom hem ganska sent från äventyret. Fredrik och Fredriks systers pojkvän var och klättrade medan vi tjejer pysslade med pärlor, hans syster lärde mig hur man gjorde en stjärna, och det såg ut som en stjärna då jag var klar också, fantastiskt!=)


La Jolla Beach

Fredrik poserar på en av klipporna i La Jolla

Jag poserar:)

Vågor som slår mot avsatsen

Två sälar som gnabbades litegranna

En liten sälunge, söt va?:)

Liten bebisekorre, gullig!
Här har vi piff;)

Bild på Palomar Observatorium, gigantisk är den.

Hajkdags! Upp, upp upp!

Såhär såg det ut där vi gick, nerbränt!

Och till sist, resultatet av pysselkvällen:D

Ja, jag vet så fattas det en dag mellan inläggen, nämligen den 28:e, men den kommer senare..har inte hunnit med att fixa med det inlägget, med bilderna:)

1 kommentar:

Mamma sa...

Vilka fina bilder, tjusig bild på dig på klipporna! Ekorrarna är för söta, vi hade en på tomten en dag och Markus kunde gå och ta på den innan den for upp i björken. En annan dag var en på altan, förstår inte att de leker med döden på detta vis. (tänker på våra fyrfotade barn vi har, de som har päls och inte pratar rent osv).
Ni får uppleva mycket ser jag och träna på engelskan också förstår jag. Vilken fin stjärna du gjorde!
Här hemma är allt bara bra, vi drog ut husvagn till Gullvik igår, 1 maj! Det var soligt men blåste kallt och vi sov inte över. Ska byga trall och sätta upp förtältet till veckan sen är det bara att campa! Härligt. Jag var ledig sista april så jag känner att jag har vilat ut efter en jobbig aprilmånad på jobbet. Markus mår bara bra, han är ute i trafiken rätt ofta. Han och Örjan har varit ute ett par gånger med den långa vita limousinen Lincoln och skjutsat folk sen passar de på att imponera på tjejer samtidigt. Simba och Bagheera mår bara fint de också, tycker att det är kanon när det är varmt och altandörren står öppen och de kan komma och gå som de vill.
Är det på måndag ni åker hem? Ska bli skönt när ni är hemma igen och vi kan ses när vi kommer ner 20/5.
Hälsa alla, många kramar och var rädda om er.
Mamma, Paul och Markus, Simba och Baggis