söndag, april 13, 2008

Filmrecenserar lite..

...nu har jag sett 2 bra filmer på 2 dar, så nu kände jag mig bara tvungen att skriva och rekommendera dem till er.

Igår (fredag) såg vi Into The Wild, den var riktigt bra, över förväntan. Jag brukar inte gilla sådana där filmer men denna fastnade jag för. Den handlar om en kille som bestämmer sig för att bege sig ut på egen hand, utan karta eller dylikt, ut i naturen och överleva där. Att få följa hans väg och tankar om livet, fick en att tänka till litegranna, tänka över saker och ting, den var grym! Och häftigt att det kunnats gjorts en film av hans anteckningar som han förde dag för dag, ja egentkligen filmen baserad på en bok som är baserad på en verklig händelse=)

Idag (lördag) såg vi 21, handlar om en kille som är supersmart och har högsta betyg från MIT och hans högsta önskan är att få läsa medicin vid Harvard men pengar för att kunna göra det saknas. Han går med i en specialgrupp i skolan som tränas av en lärare, och de tränas på att bli skickliga att räkna kort i blackjack i Las Vegas på casinot. Han visar sig vara riktigt smart och ett snille på att räkna kort och tar hem storvinst efter storvinst med specialgruppen, men allt går inte som på räls....nu får ni inget mer veta...=)

Dessa två filmer rekommenderar att ni ska se, det är helt klart sevärda och har tydliga budskap, grymma!

Nu är det gonatt för min del...*gäsp*

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej hej! Nu befinner vi oss på Stockholmsk mark. Tyvärr har vi inga möjligheter att komma förbi, om jag inte lyckas muta ybuss-chaffisen att ta en sväng förbi södertälje ikväll/natt =) Låter spännande den där 21-filmen...kanske man ska engagera sej i den. Kram!