onsdag, oktober 01, 2008

Minisemester!

I söndags, den 28 september, hade vi vart tillsammans i 1 år och det firade vi genom att åka på en liten minisemester. Vi åkte på måndagmorgon och kom hem igen i tisdagskväll. Alltså igår=). Först stannade vi till vid Göta Kanal och kollade på slussarna sedan åkte vi till ett ställe som kallades Omberg, ett naturreservat tror jag det var. Där kunde man följa en enkelriktad väg, kallades tuistvägen, utsikten var Vättern. Vi stannade till på ett ställe som hette Marenbergen som var den högsta punkten över havet varifrån man kunde se Vättern, så otroligt fint! Bilder finns i slutet av inlägget. Just det mellan dessa två stopp hittade vi en klosterruin som var ganska häftig att se. Sedan efter den trippen bar det av till Motala och hotellet där vi skulle sova. Efter att ha checkat in och kollat in hotellrummet så gjorde vi oss iordning för att gå ut och äta. Efter att ha irrat runt ett tag hittade vi restaurangen som Fredrik hittat dan före på nätet. Bella notte hette den, italienska restaurang, med mycket god mat och bra service!=) Lyxigt värre! Nu till det roliga som uppstod på restaurangen, vi skulle be om notan och Fredrik sa då: ”Vi tar gärna betalt nu”. Vi fick oss ett gott skratt efter det kan jag säga, något som han kommer få höra talas om hädanefter. Det han menade var ju att vi ville betala. Tokigt va?=) På hemvägen stannade vi till i Linköping för att gå på IKEA och lite andra affärer. En riktigt härlig minisemester, skönt att komma bort för en stund. Det känns så bra och kul, men ändå obegripligt att det gått 1 år sedan vi träffades, men jag är så glad att valde att ta steget.=)

Här kommer lite bilder från våran minisemester:

Bild ovan: Slussarna vid Göta Kanal sett uppifrån
Bild nedre: Slussarna vid Göta Kanal sett nerifrån, höstfina träd=)

Jag vid slussarnas slut=)

Bild övre: En klosterruin som vi hittade på vägen till Omberg, coolt var de=)
Bild nedre: Annan vinkel på klosterruinen

Bild övre: Valvgång som fanns vid klosterruinen
Bild nedre: Jag vid den högsta punkten på turistvägen med utsikt över Vättern




Bild ovan: Vi med vättern som bakgrund=) Mys!
Bild nedre: Sol över Vättern


Ja, såklart var sötnallarna med också=)

Ett sista ord:
Våga förlora så vinner du.


5 kommentarer:

Sandra sa...

Ååååå va mysigt ni verkar haft de :)Jag är så glad för din skull!

Jääklar va långt hår du fått också, var så länge sen jag såg dej!

Anonym sa...

Ni varkar ha haft det supermysigt! Kul! Första kortet såg ut som ett vykort! väldigt fina färger! Kram!

Jonas sa...

Grattis på ettårsdagen! Vilken trevlig höstsemester ni verkar ha haft, kul att läsa och fina bilder! Är det Bergs Slussar utanför Linköping på de första bilderna? Linda och jag har varit där... men alla slussar liknar ju varandra antar jag =)

Marie sa...

Åhh vad mysigt!!! skulle oxå vilja fara iväg nånstans.... tänker tillbaka på ifjol när vi va utomlands... skulle inte vara så dumt... men men det får bli när lilleman blivit lite större!
Kram!

Anonym sa...

men då kommer du ju känna igen dig nästa gång du ser göta kanal då ;)