fredag, augusti 24, 2012

Slut

..Kommer inte skriva mer här i denna blogg utan kommer fortsätta med en ny:

http://www.lifeisgreeeat.blogg.se

Där kan ni fortsätta läsa om mina galna upptåg och andra tokigheter:)

onsdag, maj 09, 2012

Vår!

Nog är det lite vår ute, förhoppningsvis håller sig snön borta nu. Det kom ju lite snö för några helger sen, men förhoppningsvis var det den sista.

Det är inte många veckor kvar till sommaren, det ska bli skönt. Min träning har det varit lite sisådär med, men jag hoppas kunna ta mig igenom de utmaningar som vänta framöver. Som jag sagt tidigare så är Halvklassikern ett mål detta år. Halvvasan blev inget av pga strul med startplatsen, så först ut blir Halvvättern 15 mil den 10 juni. Det ska bli spännande och utmanande på samma gång, jag har aldrig cyklat så långt nånsin, idag var jag ute på mitt första långpass med cykel, 8 mil..det gick hyfsat. Att tillägga är att jag kommer inte cykla halvvättern på nån fräsig racer som alla andra har utan på min helt vanliga citybike, kommer säkert vara alldeles själv med att ha en sån cykel, men det struntar jag i.

Jag sprang Premiärmilen i mars och det gick alldeles utmärkt bra, över förväntan. Så nu är nästa lopp som är inplanerad Milspåret 23 maj, får se hur det går. Är inte i mitt livs bästa form, men men jag gör så gott jag kan.

Jag har hunnit med en liten utlandsresa till Spanien också, grymt skönt och skönt med lite värme och sol!

lördag, december 31, 2011

31 december

..igen! Åren går så fort, tycker det nyss var nyår 2010, men det är 2011.

För att sammanfatta 2011 på ett kort och bra sätt så tycker jag det har varit ett superbra år, det mesta har rullat på i lagom takt, ibland kanske lite väl fort, men det är väl som man säger, tiden går fort när man har roligt!:) Den största händelsen var vårt bröllop i september, en oförglömlig dag med familjen och vännerna och släkten! Helt underbart med alla vänner som man har omkring sig.

Ett annat minne är resan till Rom i maj, den var helt underbar! Trevligt sällskap, bra väder, god mat och roliga äventyr, det kunde inte bli bättre. 2012 kommer nog innebär några resor till har jag en känsla av.

Jag fick mig ett jobb, som jag trivs grymt bra med, bra arbetskompisar och allt, det känns hur bra som helst! Lagomt långt hemifrån också, man kan till och med cykla till jobbet om jag skulle vilja det, det är ju bara 3 mil..:)

Som sagt, tiden går fort när man har roligt, så jag måste ha haft ett jättekul 2011!:)

Minus är att det inte finns nån snö, så julkänslan har inte riktigt infunnit sig i år, men men har fått fira med nära och kära och tagit det lugnt...väldigt lugnt!

2012 kommer med nya utmaningar och nya tag, och jag hoppas på ett minst lika bra 2012 som 2011 var.

Min egen utmaning inför 2012 är att jag ska göra halvklassikern, och det kommer bli en utmaning mot mig själv, dags att plocka fram envishet och tålamod!

Jag önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År! Och hoppas att 2012 blir ett bra år!!

måndag, oktober 10, 2011

Virkning och Hässelbyloppet

Ända sen jag var liten har pysslande funnits i vardagen men på senare har pysslandet avtagit och mest kommit i perioder. När jag var hos mormor så fick jag lära mig att sy korsstygn och sy mönster på dukar och tavlor, jag fick lära mig att sticka och virka. Jag virkade massa grejjer, många grytlappar som varierade i storlek och inte heller alltid jämnlånga. Stickningen har jag helt glömt bort hur man gör, men virkningen finns kvar iaf, ja det krävs ju lite repitition för att det ska bli perfekt, men man märker hur snabbt man faller in i det igen. Jag har som sagt börjat virka igen, lite sporadiskt och det är hur skoj som helst. Jag lite hemliga projekt på g, få se om det blir klara i tid eller inte. Men kul är det.

Min andra hobby är pärlor, jag älskar pysslandet med pärlor, men det sker in perioder det också. Jag är inte en sån som håller mig till en sak utan det blir flera saker samtidigt. Men det fungerar det också, och blir det en period där jag hellre läser en bok än att pysslar. Men skulle nån föreslå att vi skulle pyssla så är jag inte sen till att tacka nej.

Löpningen går sådär, kommit av mig lite, ska springa Hässelbyloppet på söndag, vi får se hur det går. Jag hoppas på att inte vara sämre än förra gången jag sprang det.

Just det, jag har nu blivit gift också, den 24/9, helt underbar dag! (info om det kommer vid ett senare tillfälle)

Over and out!

tisdag, augusti 30, 2011

Midnattsloppet och semester avklarade

Nu var det ett tag sen jag skrev igen, fast denna gång kan jag skylla på att jag har haft semester. Det är otroligt vad fort 3 veckor kan gå, men skönt har det varit. Nu är det nya utmaningar som väntar och det känns bra!:)

Vad har jag eller vi då gjort dessa 3 veckor? Vi började med en veckas cykling längs Göta Kanal vilket var roligt och fin natur. Vissa etapper var mindre roliga än andra, men härligt! Sedan hem och springa Midnattsloppet, vilket gick över förväntan trots en förkylning innan, första 5km gick i snigelfart, men sen släppte det och fick en bra tid, 56,53 min. Hade mål på 54 min, men men förbättrade iaf resultatet från förra året, så nu har jag lite att jobba med till nästa år;) Nu är siktet inställt på Hässelbyloppet i oktober, eventuellt Sicklaloppet också, jag får se. Annars är det ju satsningen på Halvklassikern nästa år som jag håller på med...jag hoppas verkligen jag kommer genomföra den.

Efter Midnattsloppet begav vi oss norrut till min familj och hade det bra i 2 veckor där. Som vanligt hinns inte allt man planerat att göra. Men utvilad och laddad för att jobba igen blev man iaf, det är bra.a

onsdag, augusti 03, 2011

Semester....

..Nu är det bara 2 dagar kvar till jag får semester, det känns hur skönt som helst!=) Dock är det med blandade känslor, jag påbörjade nytt jobb denna veckan, hittills haft bra dagar på det nya, med nya jobbarkompisar. Idag har vi fått prova på crossfit, en otroligt rolig träningsform, om man gillar att svettas och ta ut sig ordentligt. Jag kommer missa resten av börjanytt veckorna, mne men det ska nog gå bra ändå...I hope...:)

Nästa helg, lördag 13 augusti, är det dags för Midnattsloppet igen, och vad har jag lyckats göra? jo dra på mig en förkylning, vilket jag tyckte var väldigt dålig tajming, så här bara nån vecka innan...Blev förkyld natten till i söndags och ja, min planerade slutspurt av uppladdning inför Midnattsloppet har ju blivit rejält rubbad, typiskt! Jag hoppas hinna köra ett löppass innan det är dags, så jag kan känna av hur kroppen känns. Just nu känns det som att jag kommer få kämpa mig igenom loppet, mne jag tänker inte ge mig, jag ska fortfarande ha min hemliga tid som mål...det ska gå, men jag ska inte ta ihjäl mig om jag inte är helt hundra i kroppen på lördagen. Det är trots allt 1½ vecka kvar, mycket kan hända, men kondition kan man inte snabbt träna upp igen...:(

Nu till något roligare, nästa helg, efter Midnattsloppet åker vi norrut och jag får träffa min kära familj och kompisar igen, det ska bli så skönt att komma iväg och ladda batterierna. Första semesterveckan spenderas, om vädret tillåter, vid Göta Kanal, cyklandes...det ska bli spännande!

torsdag, juli 28, 2011

Snart augusti!

..huga va tiden går...kändes som det nyss blev sommar. Men så är inte fallet, fast det braiga med att det blir augusti är att jag snart får semester, wieee! Första veckan ska vi på cykelsemester längs Göta kanal har vi tänkt, det ska bli roligt. Och jag hoppas vädret är med oss, men det finns ju inget dåligt väder bara dåliga kläder!=) Sedan ska jag springa Midnattsloppet den 13 augusti och målet är att slå tiden från förra året med hästlängder, det ska bara gå! löpträningen har flytit på bra och så även styrketräningen, så jag hoppas mina knän håller och att jag kan plocka fram envisheten när det känns som tyngst. Oj, nu låter det som om jag ska springa marathon eller något, men det är bara 10km det handlar om...=) Så jag borde väl överleva det utan större skador, kan man tycka. För att återgå till semesterplanerna, efter Midnattsloppet åker vi mot Norrland för att umgås med min kära familj och vänner samt hinna med några dagars vandring längs Höga kustenleden. Det ska bli skoj, trots att jag hatar att gå, cykla och springa går bra, men gå, usch! Men jag ska ge det en chans...

Jag har inhandlat SPD skor och SPD pedaler till min cykel, dock är pedalerna både vanliga och SPD. Man klickar som fast skon i pedalen och så sitter foten fast, funkar mycket bra. Och nu kan jag äntligen köra spinning utan att skorna åker ur pedalerna, härligt! Så nu ska jag ge mig in i cykelträsket i form av att börja använda cykeln som träningsredskap också....
Jag ahr en tanke kring att göra en halvklassiker nästa år, och jag hoppas verkligen jag genomför den, det skulle vara skoj! Dock är det ett litet aber med skidåkningen, den känns lite tuff, jag är inte den bästa på att åka på längden...men 3 mil ska jag väl klara??

Näe, om jag skulle ta och göra nå vettigt...